Najsnažniji Rolls-Royce ikada

Izvor: Autoportal.rs, 23.Jul.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najsnažniji Rolls-Royce ikada

Nekada je Rolls-Royce kompanije performanse svojih modela opisivala kao "zadovoljavajuće" ali to su bila vremena kada se iz V8 agregata moglo izvući tek nešto više od 200 konja. Danas ove luksuzne limuzine imaju dovoljno snage da se nose sa gotovo svim konkurentima.

Rolls-Royce je nedavno predstavio najsnažniji primerak koji je ikada izaštao iz njihove fabrike. U pitanju je model "Wraith" >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << u "St. James" verziji. Uz pomoć V12 agregata zapremine 6.6 litara "Wraith" proizvodi 623 konjske snage.

Iako povećanje snage u ovoj verziji iznosi svega 8 konja u odnosnu na fabrički "Wraith", verzija "St. James" je najsnažniji Rolls-Royce ikada proizveden. Maksimalni obrtni momenat je ostao isti i iznosi 800Nm što je dovoljno da se limuzina teška preko dve tone ubrza od 0 do 100 na sat za svega 4.4 sekunde. Pomenuti obrtni momenat dostupan je između 1 500 i 5 500 obrtaja motora.

Boja "St. James" verzije je nekarakteristična za jedan Rolls-Royce model ali se ova jarko crvena sjajno uklapa sa limuzinom koja daje vrhunski luksuz uz snažni agregat. Cena ove verzija još uvek nije poznata jer su Britanci zauzeti promocijom modela "Dawn" koji je zapravo "Wraith" u kabriolet verziji.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.