Zašto je reno kvid tako jeftin?

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2015, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je "reno kvid" tako jeftin?

Reno je nedavno u Indiji predstavio mali niskobudžetni model koji će u toj azijskoj državi imati početnu cenu od samo 4.200 evra. Čelnici francuskog proizvođača otkrili su kako im je pošlo za rukom da proizvedu tako jeftin automobili.

Ako želite da nekom velikom tržištu u razvoju, kao što je indijsko, ponudite niskobudžetni auto, morate pažljivo da osmislite strategiju razvoja i proizvodnje. Da bi jedan takav automobil istovremeno doneo zaradu kompaniji i bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pristupačan kupcima, potrebno je maksimalno sniziti troškove proizvodnje. Kada je reč o modelu "kvid", Reno je u tome uspeo tako što je postigao neverovatno visok nivo lokalizacije proizvodnje.

Prema rečima prvog čoveka kompanije, Karlosa Gosna, čak 97 odsto komponenti automobila proizvodi se u Indiji, gde se ovaj model i sklapa. Sličnu strategiju Reno planira i za druga svetska tržišta - automobil će se izrađivati u lokalnim fabrikama, a neće se izvoziti iz Indije.

Takođe, osnovna verzija "kvida" je maksimalno ogoljena, s obzirom da proizvođači u ovoj zemlji nisu u obavezi da ugrađuju ABS i ESP u nove modele, što dodatno spušta tržišnu cenu vozila.

U Indiji se godišnje proda oko 3 miliona vozila, a od toga 25 odsto čine automobili iz segmenta kom pripada "kvid", pa će Reno tražiti potencijalne kupce među 750.000 ljudi koji svake godine nabave nov auto iz najniže klase.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.