Na sajmu u Ženevi predstavljen Clio Renaultsport 220 Trophy EDC

Izvor: Moto.rs, 03.Mar.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sajmu u Ženevi predstavljen Clio Renaultsport 220 Trophy EDC

Na sajmu u Ženevi je predstavljen i model Clio Renaultsport 220 Trophy EDC. Najznačajnija promena u odnosu na regularni Clio RS kod ovog modela je to što je četvorocilindarski 1.6L turbo motor dobio dodatnih 20ks snage i 20Nm obrtnog momenta za 220ks snage odnosno 260Nm obrtnog momenta.

Maksimalni broj obrtaja ovog modela je uvećan sa 6500 na 6800 o/min, dok je kod vozila dostupna opcija povećanja obrtnog momenta u okviru četvrtog i petog stepena prenosa koja nudi privremeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << maksimalni obrtni momenat od 280Nm.

Možda je još bolja vest to da je Renault napravio neka unapređenja u okviru EDC transmisije koja obećavaju da će vozilo ponuditi za 40% brže promene stepeni prenosa u okviru Normal i Sport režima kao i za 50% brže promene stepeni prenosa u Race režimu zahvaljujući softverskoj kalibraciji.

Clio Renaultsport 220 Trophy EDC poseduje 18“ Radical aluminijske točkove sa crnim umecima. Vozilo je takođe dobilo brži točak upravljača dok start/stop sistem će raditi u Normal režimu ali može da bude isključen u Sport i Race režimima. U poređenju sa regularnim Clio RS modelom, nova Trophy verzija je smeštena 20mmm niže napred i 10mm niže pozadi pri čemu je dobila i kruće opruge za 40% pozadi.

Takođe, vozilo je dobilo i kruće amortizere kao i nekoliko prilagođenja u okviru kabine enterijera kao što su kožom presvučeni upravljač opcioni Renaultsport Monitor sa onboard sistemom za telemetriju kao i Trophy paket za enterijer.

foto © Renault
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na Moto.rs...






Povezane vesti

2016 Renault Clio RS Trophy model predstavljen pred sajam u Ženevi

Izvor: Moto.rs, 04.Mar.2015, 14:32

Dve fotografije koje prikazuju Renault Clio RS Trophy pojavile su se na internetu pred održavanje sajma automobila u Ženevi gde će biti zvanično predstavljen...Iako još uvek ništa nije potvrđeno zvaničnim putem, fotografije prikazuju sportski hečbek u dve boje i sa novim aerodinamičnim detaljima...Na...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.