26.01.2015 ::: Stiže Renault Kadjar! Da li ste spremni?

Izvor: AutoMagazin, 26.Jan.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

26.01.2015 ::: Stiže Renault Kadjar! Da li ste spremni?

Bilo je samo pitanje dana, kada će Renault izvući keca iz rukava. Nije tajna da francuski proizvođač razvija potpuno novi model - crossover u C-segmentu, danas smo saznali da stiže za nekoliko dana, i da ima aspiracije na titulu najčudnijeg imena. Stiže KADJAR!

Pogledajte: Nissan Qashqai (2014) - Prvi naši utisci + FOTO.

Ime modela Twingo preko specijalnog algoritma slova sastavio je računar. Ime KADJAR >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << rezultat je igre reči KAD i JAR. Reč "KAD" inspirisan je rečima kvad (quad), koja reprezentuje vozila za sve vrste podloga sa 4x4 pogonom i "JAR" koja podseća na francusku reč "jaillir" koja reprezentuje agilnost. Spelovanje imena KADJAR pruža egzotičan osečaj, koji sugeriše na avanturu i otrkivanje horizonata. Počeno slovo "K" ukazuje na robusnost novog modela.

reklama

Renault KADJAR razvijen je na novoj platformi pod oznakom CMF (Common Module Family), koju je razvio Nissan u saradnji sa kompanijom Renault, a na kojoj već stoji njegov glavni rival Nissan Qashqai.

Pogledajte: Vladan Petrović o modelu Renault Captur 1.2 TCe 120 EDC.

Renault najavljuje, da će prva faza kampanje za KADJAR biti atak na socijalne mreže. Fotografije i video materijali biće publikovani svakodnevno, sve dok automobil ne bude potpuno otkriven, 2. februara u Parizu.

Automagazin.rs

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.