Izvor: Tech-Lifestyle.com, 19.Mar.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luksuzni desantni čamac

Nije obavezno da osvajate Normandiju da bi se vozili desantnim čamcem. Proizvođač (Cockwells) je iz Velike Britanije, pa možemo reći da, uslovno, već imaju iskustva na ovu temu, ali zapravo se radi o potpuno drugačijem proizvodu. Na brod može da se ukrca i iskrca jedno vozilo. Na slici je dat primer sa specijalnim Range Rover vozilom teškim preko dve tone, ali možete uparkirati i Fiat 500(XL). Da bi se auto bezbedno prebacio s kopna na kopno primenjene su sve sigurnosne mere.
Brod je dugačak 14,5 metara, a sa dva Yanmar 6BY3-260 motora od po 260 KS postiže brzinu od 35 čvorova (oko 65 km/h), dok pod opterećenjem razvija 20 čvorova (oko 37 km/h). Bez auta, brod prima 12 putnika i dva člana posade (ili vlasnika broda).
Pogledaj vesti o: Rover,   Fiat

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.