Oland pozvao na nove sankcije protiv Sirije

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2017, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland pozvao na nove sankcije protiv Sirije

Predsednik Francuske Fransoa Oland pozvao je na nove sankcije protiv vlade sirijskog predsednika Bašara el Asada nakon napada na grad Idlib na severu Sirije, gde je navodno korišćeno hemijsko naoružanje.

Obraćajući se Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, Oland je pozvao to telo UN da naredi istragu napada i da se nakon istrage uvedu sankcije sirijskom režimu, prenosi AFP.

Vašington, Pariz i London sačinili su nacrt rezolucije o navodnom hemijskom napadu u kojoj osuđuju napad i traže pokretanje istrage.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Tanjug

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tilerson: Došlo vreme da Rusija preispita podršku Asadu

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2017

Američki državni sekretar Reks Tilerson smatra da bi Rusija trebalo da revidira svoj stav kada je reč o podršci sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu.. . „Smatramo da je došlo vreme da Rusija zaista razmisli o svojoj podršci Asadovom režimu“, odgovorio je Tilerson na pitanje novinara...

Nastavak na Vostok.rs...

Trampova osveta za Idlib: Prvi direktan napad SAD na pozicije sirijske vojske

Izvor: RTS, 07.Apr.2017, 04:04

Sa američkih razarača u istočnom Mediteranu ispaljeno 50-60 raketa "tomahavk" na pozicije sirijske vojske u bazi Šajrat, javlja "Si-En-En". Operaciju naredio Donald Tramp kao osvetu za napad snaga Bašara el Asada u Idlibu. U vitalnom interesu SAD je da zaustave upotrebu i širenje smrtonosnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.