Opel Astra K spremna do 2016te

Izvor: Autorepublika.rs, 23.Okt.2014, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel Astra K spremna do 2016te

Opel Astra K svoju premijeru doživeće sledeće godine najverovatnije na sajmu automobila u Ženevi.
Kada je reč o dizajnu novitet ne bi trebalo da se previše odmakne od sadašnjeg modela, ali očekuje se veliki uticaj koncept modela Monza. Konstrukcijske novosti i veća upotreba lakših materijala bi trebalo da dovedu do smanjenja mase novog automobila i to bar za stotinjak kilograma.

Očekuje se i manji rast dimenzija vozila što bi prvenstveno trebalo da se odrazi na povećanje ponude prostora unutar putničke kabine.

Najveću novost bi svakako trebalo da čini moderna turbo motorizacija manje zapremine, odnosno vrh ponude će činiti 1,6 litarski 4-cilindrični turbo pogonski agregati, od kojih će najsnažniji biti onaj u OPC varijanti za koji se veruje da će razvijati snagu od 209 kW, odnosno 284KS. Među najpopularnijima će svakako biti dizelaš 1.6 CDTI snage 81 i 100 kW, odnosno 110 i 136KS, a svakako treba pomenuti i 1.6 SIDI Turbo snage 147 kW, odnosno 200KS, dok bi ulazni model mogao da pokreće 3-cilindrični turbo snage 115KS.
Dobar deo pomenutih motora će biti standardno uparen sa novo razvijenim 6-stepenim ručnim menjačem, a u ponudi će se naći i automatski menjač.
Nakon standardnog hatchbacka kupcima će, zavisno od tržišta, biti ponuđene karavanska, coupe i limuzinska verzija, a proizvodnja će biti u potpunosti poverena pogonima van Nemačke, konkretnije onima u Ellesmere Portu, u Velikoj Britaniji i Gliwicama, u Poljskoj.
Izvor
Pogledaj vesti o: Opel

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.