GM ulaže u Opel 4 milijarde € do 2016.

Izvor: B92, 10.Apr.2013, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GM ulaže u Opel 4 milijarde € do 2016.

Bord direktora General Motorsa (GM) iskoristio je sastanak koji je održan u sedištu Opela u Riselshajmu da naglasi posvećenost američke kompanije tom nemčkom automobilskom brendu. Direktori su tom prilikom odobrili program koji podrazumeva investicije u visini od 4 milijarde evra u Nemačkoj i u Evropi u periodu do 2016. godine.

"Kao globalnoj automobilskoj kompaniji, GM-u je potrebno snažno prisustvo u Evropi – u pogledu dizajna i razvoja, kao i u pogledu proizvodnje i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodaje", rekao je Den Ejkerson (Dan Akerson), predsednik i izvršni direktor kompanije GM, na konferenciji za medije u ADAM Opel Hausu.

On je dodao da je Opel ključan za uspeh matične kompanije i da uživa punu podršku GM-a.

Bord direktora odabrao je Nemačku za svoj redovni sastanak kako bi dobili informacije iz prve ruke o napretku GM-ove 10-godišnje strategije "DRIVE!2022", kao i o izazovnom okruženju u evropskom sektoru automobilske industrije u 2013.

Veliki deo investicija General Motorsa biće uložen u realizaciju budućih Opelovih modela. Opel do 2016. godine planira da predstavi 23 nova modela i 13 novih pogonskih sistema.

Pročitajte o najnovijem Opelovom modelu, kabrioletu Cascada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dženeral Motors će investirati 4 milijarde evra u budućnost Opela

Izvor: Blic, 10.Apr.2013

Bord direktora kompanije Dženeral Motorsa (GM) iskoristio je sastanak u Riselshajmu da naglasi posvećenost kompanije Opelu i Nemačkoj. Ova posvećenost je prikazana i odobrenjem obimnog programa investicija: GM će investirati 4 milijarde evra u Nemačkoj i u Evropi u periodu do 2015. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.