Đoković želi da igra Dejvis kup

Izvor: Press, 23.Mar.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković želi da igra Dejvis kup

Dejvis kup mi je uvek u planu. Čak i kad ga ne stavim u raspored, ostavljam tu opciju otvorenom - govorio je Novak po dolasku u Niš u februaru, kada je promenio odluku o nastupu protiv Rusa.
foto: novosti.rs
JEDINI član top-tena koji je igrao prvo kolo Dejvis kupa ove godine bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Novak Đoković. Zvezde svetskog tenisa ne haju mnogo za najjače reprezentativno takmičenje u prvoj godini olimpijskog ciklusa, kada ne moraju da jure "normu" za Igre. Ipak, prvi reket Srbije staviće se na raspolaganje selektoru i za četvrtfinalni susret protiv Španije (7-9. april) u Beogradu ako se oporavi do kraja meseca.
- Dejvis kup mi je uvek u planu. Čak i kad ga ne stavim u raspored, ostavljam tu opciju otvorenom - govorio je Novak po dolasku u Niš u februaru, kada je promenio odluku o nastupu protiv Rusa posle rane eliminacije na Australijan openu.
Đoković se u Monte Karlu oporavlja od povrede desnog lakta zbog koje je otkazao Majami, ali je još rano za procenu do kada će pauzirati. Takođe, pitanje je koliko će treninga moći da odradi do duela sa "furijom" i da li će biti potpuno spreman, ali samo njegovo prisustvo u timu mnogo znači ostalim igračima i selektoru Zimonjiću.
Dejvis kup šampioni iz 2010. su posle trijumfa nad Rusima poručili da im je cilj "salatara", ali plasman u završnicu dosta zavisi od toga da li će tim moći da izgura sve runde u punom sastavu.
- Samo da se skupimo svi i to je to - rekao je Troicki, koji bi trebalo da bude prvi adut za dubl sa Zimonjićem.
Njihova titula u Sofiji ohrabruje pred eventualni duel sa Markom i Felicijanom Lopezom, a za singl će mnoge opcije biti otvorene. Viktor je pao u formi, u Roterdamu, Dubaiju i Indijan Velsu je završio učešće već u prvom kolu, ali sa njim je u Dejvis kupu uvek druga priča.
Janko Tipsarević je otkazao nekoliko turnira zbog zdravstvenih problema, a sve više se nameće Dušan Lajović. Momak koji je uglavnom dobijao šansu u petim mečevima, kada je već sve odlučeno, u Indijan Velsu se dobro pokazao. Stigao je do osmine finala, pobedivši i Felicijana Lopeza.
Ako savladaju Špance, srpski teniseri gostovaće pobedniku duela Velika Britanija - Francuska u četvrtfinalu.
POZIV MLADIMA
SELEKTOR Zimonjić je najavio da će u narednim rundama Dejvis kupa koje Srbija igra kod kuće pozvati i nekog mladog igrača da trenira sa prvim timom. Kecmanović bi mogao da bude tu kao peti igrač ako ne ode na neki turnir, a tu su još i Đere, Milojević, Tepavac...
ŠPANCI SA DESETORICOM U TOP 100
ODABIR tvrde podloge odgovorio je Nadala od namere da igra u Beogradu, jer želi da se spremi za sezonu na šljaci, ali selektor Končita Martinez i dalje gaji nadu da će Rafa nastupiti protiv Srbije, pogovoro u slučaju rane eliminacije u Majamiju.
Ipak, Španci imaju još mnogo opcija, jer ih je desetorica u top 100. Našem timu trebalo bi da se suprostave Bautista Agut i Karenjo Busta koji je u sjajnoj formi, kao i Felicijano i Mark Lopez.
 
NOVAK ĐOKOVIĆ
Doha titula
Australijan open 2. kolo
Akapulko četvrtinale
Indijan Vels 1/8-finala
Majami -
VIKTOR TROICKI
Brizbejn osmina finala
Sidnej polufinale
Australijan open 3. kolo
Sofija četvrtfinale
Roterdam 1. kolo
Dubai 1. kolo
Indijan Vels 1. kolo
 
DUŠAN LAJOVIĆ
Čenai 1. kolo
Sidnej 1. kolo kval.
Australijan open 2. kolo
Buenos Ajres 2. kolo kval.
Rio osmina finala
Sao Paolo 1. kolo
Indijan Vels 1/8-finala
JANKO TIPSAREVIĆ
Čelendžer Bangkok 1 titula
Čelendžer Bangkok 2 titula
Kito 2. kolo
Buenos Ajres 2. kolo
Rio 1. kolo
 
NENAD ZIMONjIĆ
Dubl
Doha četvrtfinale
Sidnej četvrtfinale
Australijan open 2. kolo
Sofija titula
Roterdam 1. kolo
Dubai 1. kolo
Indijan Vels 1/4-finale
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.