Mitsubishi postepeno otkriva svoj novi krosover

Izvor: B92, 20.Feb.2017, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitsubishi postepeno otkriva svoj novi krosover

Japanski proizvođač objavio je ime i prvu fotografiju svog novog modela.

Na štandu Mitsubishija u Ženevi centralnu poziciju zauzeće novi kompaktni krosover, za koga sada znamo da će nositi oznaku Eclipse Cross. Japanci su iskoristili ime svog popularnog kupea/kabrioleta Eclipse, koji se izrađivao do 2012, i dodali logičan nastavak "Cross", kako bi naglasili osnovnu karakteristiku novog vozila.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga, Mitsubishi je objavio i delimični zatamnjenu fotografiju (sa motivima pomračenja Sunca u pozadini - aludirajući na englesku reč 'eclipse' u nazivu automobila) na kojoj se vide obrisi modela Eclipse Cross.

Kao što se i očekivalo, dizajn automobila u velikoj meri je preuzet od koncepta Mitsubishi XR-PHEV, ali su pojedini stilski elementi pojednistavljeni kako bi se smanjili troškovi proizvodnje.

Ranije je objavljeno da je novi model postavljen na skraćenu i olakšanu varijantu mehaničke platforme koju koristi Mitsubishi Outlander. U osnovnoj verziji biće dostupan sa prednjim pogonom, ali će kupcima na raspolaganju biti i opcioni, elektronski kontrolisan S-AWC sistem pogona na sva 4 točka.

Očekuje se da će paleta motora obuhvatiti i novi 1.5 litarski turbo benzinski agregat, uparen sa menjačem sa kontinualno-promenljivim stepenom prenos (CVT), kao i 2.2 litarsku dizel jedinicu sa šestobrzinskim manuelnim prenosnim sistemom.

Više detalja biće poznato uoči ženevske premijere koja je zakazana za 7. mart 2017.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.