Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2017, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lexus LS na sajmu u Detroitu (FOTO)

Lexus u Detroitu predstavlja novu, petu generaciju LS sedana. Perjanica japanskog premijum proizvođača je porasla u dimenzijama i leži GA-L platformi za luksuzna vozila, koja je debitovala sa LC 500 kupeom. Novi LS je niži, ima širi trag točkova i niže težište.

Vizuelno, model je u isto vrijeme poznat i nov. Dok prednji dio podsjeća na spomenuti kupe, bočni profil izgleda elegantnije i dinamičnije nego ikada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ovo je prva Lexusova limuzina sa „six side“ dizajnom prozora. Počiva na standardnim točkovima od 19 cola dok su jedinice od 20 cola opcija.

Lexus je posebnu pažnju obratio na eliminisanje bilo kakve buke iz kabinskog prostora, dok je izduvni sistem dizajniran tako da pruža „autoritativniji ton“.

Kada smo već u zvučnim sferama, japanska marka je u kabinski prostor instalirala „3D surround“ sistem koji potpisuje firma Mark Levinson. Info-zabavni sistem koristi 12,3-inčni displej, dok je „head-up“ displej u boji najveći na svijetu, kako tvrdi Lexus.

Pogon obezbjeđuje novi 3,5-litarski V6 biturbo motor sa 420 ks i 600 Nm. Pogonska jedinica je uparena sa desetostepenim automatskim mjenjačem, što je kombinacija koja obezbjeđuje glatka i silovita ubrzanja. Do 100 km/h stiže na neke četiri i po sekunde.

(NN, vrelegume)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.