Pokažite koliko ste posebni za 8,000 evra

Izvor: B92, 30.Nov.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokažite koliko ste posebni za 8,000 evra

Mnogi proizvođači luksuznih automobila pružaju klijentima mogućnost da do najsitnijih detalja urede svoje automobile, i spolja i iznutra. Lamborghini, Rolls, svojeremeno Maybach samo su neki od prozvođača koji su zbog klijenata sa najdubljim džepovima skidali nedovršene automobile sa proizvodne trake da bi ih napravili onako kako "gazda kaže".

BMW, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je vlasnik kompanije Rolls-Royce, odlučio je da neke od tih trikova primeni i na buduće vlasnike automobila koji se proizvode u velikim serijama.

Ljubitelji onlajn konfiguratora automobila znaju da BMW već neko vreme nudi "individual" program zahvljajući kojem BMW vaših snova u .PDF fajlu može da bude opremljen sportskim sedištima presvučenim posebnom kožom, specijalnim felnama kao i posebnom nijansom boje.

Jedna od tih boja je toliko posebna da je BMW odlučio da snimi kratak promo film na tu temu.

Ako ste pomislili da se radi o specijalnoj nijansi zelene, narandžaste boje sa "zaleđenim" efektom, niste pogodili. Takođe, ako ste pomislili da se radi o boji na osnovi nano tehnologije koja može sama da se popravi kada je prelijete vrelom vodom ili da boja odbija prljavštinu... ponovo grešite.

Reč je o sivoj metalik boji. Vlasnik koji želi da sedne u svoj BMW M5 "Pure Metal Silver" boje moraće da doda još 8,000 evra za to zadovoljstvo.

BMW u okviru svog Individual programa nudi preko 230 nijansi raznih boja, a da bi postigli ovu posebnu nijansu sive sa efektom četkanog auluminijuma automobil mora da prođe 3 vrste kontrole kvaliteta, da se polira, da se pipka rukama i da se određeni deo farba ručno.

Takođe, svaka "pahuljica" u farbi mora da bude naneta pod istim uglom...

Najbolje je da sami pogledate snimak u kojem se prikazuje posvećenost kompanije BMW da isporuči poseban automobil.



Iako se za ovu opciju neće odlučiti kupci koji su jedva sklopili novčanu konstrukciju da bi kupili svoj BMW, reč je ipak o automobilima koji su namenjeni za svakodnevnu upotrebu. To znači da se ponekada mogu naći i u tržnom centru gde će biti dovoljno da jedno nepažljivo dete širom otvori svoja vrata prilikom izlaska iz auta i eto štete u vrednosti polovnog Punta.

Ovakve opcije imaju smisla na veoma posebnim vozilima koje će veoma brzo početi da vrede više kao polovna nego kao nova, na vozilima koja će zauzimati istaknuta mesta na izložbama... Veoma je teško naći opravdanje za ovakvu investiciju u jedan BMW kojem kolekcionarska vrednost neće porasti tokom 21. veka.

Za promenu, bilo bi lepo da vidimo proizvođače da nam ponude posebne boje, uz neizbežnu doplatu, koje će ponuditi nešto novo na polju funkcionalnosti.

Automobili na koje se teže lepi prljavština, koji ne gube svoj sjaj kako godine prolazi ili koji poput ovih današnjih neće biti osetljivi na ogrebotine su više nego dobrodošli na kraju 2014. godine.

Na žalost, novac koji je potrebno uložiti u razvoj tehnologije, kao i novac koji bi se izgubio kod lakirera tokom životnog veka automobila utiču na jednostavnost posedovanja automobila.

Za sam kraj, ako se pitate šta može od polovnjaka da se kupi za 8,000 evra kod nas, trenutno su oglašeni BMW 320d iz 2005. godine (srebrne boje) kao i Chevrolet Spark Race Edition.
Pogledaj vesti o: Rolls Royce

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.