RASPRODAJA LIMUZINA Žestoke borbe oko lada i škoda, najskuplji audi

Izvor: Blic, 26.Mar.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASPRODAJA LIMUZINA Žestoke "borbe" oko "lada" i "škoda", najskuplji "audi"

Na prvoj aukciji koja je danas održana u Palati Srbija, od 510 ponuđenih vozila državnih organa i javnih službi prodato je samo 40. Najveće interesovanje vladalo je za "škodinim" automobilima .

Dok su ispred zgrade "Palata Srbije" automobili stajali parkirani i označeni rednim brojem, u sobi 233 oko nekih od njih se vodila žestoka borba.

Najvećem broju kupaca za oko je zapala "lada niva". Za nju se na aukciji borilo čak osmoro potencijalnih kupaca. " >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lada" čija je početna cena bila 195.705 dinara, prodata je za 360.705 dinara. Ovo vozilo je 2005. godište i prešlo je samo 24.000 kilometara.

Veći broj kupaca bio je zainteresovan i za "škodu oktaviju" 2005, koju je koristilo JP EPS Beograd sa pređenih 151.941 kilometar, za koju je bilo zainteresovano sedam ponuđača.

Vozilo je prodato 538.446,71, a početna cena je bila 378.446,71 dinar.

Najskuplje prodat automobil je Audi A6 koji je nekada koristio JP "Službeni glasnik" . Reč je o luksuznom automobilu 1999. godište, koji je novi vlasnik platio oko 2,6 miliona dinara, što je bila inače i početna cena ovog vozila.

Prodaja se obavlja javnim nadmetanjem, na kojem pravo učešća imaju građani koji su ispunili uslove iz oglasa, odnosno koji su se i registrovali za učesće u nadmetanju i uplatili 20.000 dinara na ime depozita.

Ostvarenu cenu sa javne aukcije kupac plaća odjednom u dinarima. Sredstva ostvarena prodajom su prihod budžeta Republike Srbije.

Kako je za "Blic" rečeno u Direkciji za imovinu, sada će biti napravljen presek rezultata aukcije nakon čega će se organizovati nova. Ono što je sigurno je da će cene automobila na sledećoj aukciji biti niže.
Pogledaj vesti o: Skoda,   Audi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.