30.09.2015 ::: Kia Optima GT i za Evropu

Izvor: AutoMagazin, 30.Sep.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

30.09.2015 ::: Kia Optima GT i za Evropu

Kia Motors je na salonu u Frankfurtu predstavila GT verziju limuzine Optima, čiji dolazak na evropska tržišta očekujemo u 2016. godini. Radi se o sportskoj verziji, koja je prilagođena evropskom tržištu, a namenjena je svima onima, koji traže emotivniju, živahniju vožnju...

Optima tako postaje Kijin drugi GT model, nakon cee’da i pro_cee'da GT koji su u Evropi predstavljeni 2013. godine.

Sportski dizajn, unutra i spolja

Optima GT donosi još >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << sportskiji izgled već ionako atraktivne Kijine limuzine. Optima GT, koja je u Frankfurtu predstavljena kao prototip, ali koja je već spremna za proizvodnju, donosi redizajnovanu masku u obliku tigrovog nosa, novi oblik karoserije i novi dizajn felni.

reklama

Unutra Optima GT temelji na profinjenim materijalima visokog kvaliteta, koje nalazimo i u standardnoj verziji Optime, ali sa detaljima koji vozačima ne ostavljaju nedoumice oko sportskog karaktera vozila.

Dinamičnije performanse

Nova Optima GT je plod saradnje Kijinih R&D centara u korejskom Namyangu i nemačkom Rüsselsheimu. Rezultat je sportska limuzina koja savršeno odgovara zahtevima evropskih vozača.

Vožnja, upravljanje i perfomanse prilagođeni su Optimi GT, koja u odnosu na konkurente odskače mišićavim izgledom i dinamičnošću, istovremeno zadržavajući sve prednosti profinjenosti i udobnosti u vožnji standardne verzije.

Optima GT, koja je prilagođena evropskim cestama, može se pohvaliti svojim jedinstvenim vešanjem (između ostalog je opremljena elektroničkom kontrolom sistema vešanja) s ublaživačem udara svakog točka posebno. Veći kočioni diskovi i dorađena verzija Kijinog novog servo volana, postavljenog na letvi volana (R-MDPS) poboljšaće dinamične perfomanse Optime GT.

Optimu GT pokretaće moćni 2.0-litarski T-GDI benzinski turbo motor čiji tehnički detalji će biti dostupni javnosti malo pre dolaska na evropsko tržište.

Nova Kia Optima u Evropu stiže već krajem godine

Standardna, potpuno nova Kia Optima je u Evropi u prodaji već rajem godine, dok je dolazak GT verzije predviđen iduće godine. Gama modela Optima će se u skoroj budućnosti raširiti, jer stiže i karavanska verzija, nastala na osnovi koncepta SPORTSPACE, premijerno prikazanog na ovogodišnjem salonu u Ženevi.

PR
Pogledaj vesti o: KIA

Nastavak na AutoMagazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiže sportska Kia Optima sa preko 200 konja

Izvor: B92, 01.Okt.2015, 08:43

Kia je na nedavno završenom salonu u Frankfurtu pored standardne Optime izložila i GT verziju ove limuzine srednje klase, čiji se dolazak na evropsko tržište očekuje 2016. godine. Optima tako postaje drugi Kijin GT model, nakon familije vozila Cee’d / Pro_cee'd GT koja su u Evropi predstavljena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.