Oficijelne fotografije Hyundai i30 Turbo facelift modela

Izvor: Moto.rs, 11.Dec.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oficijelne fotografije Hyundai i30 Turbo facelift modela

Nakon serije špijunskih fotografija Hyundai je predstavio i30 facelift model koji će biti ponuđen u najviše pozicioniranoj Turbo verziji. Najvažnija vest vezana za Turbo model je da će on biti dostupan i kao kupe sa troje vrata odnosno i kao hečbek sa petoro vrata.

Ovaj model je u suštini verzija kompanije Hyundai Kia cee’d GT /pro cee’d GT modela >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << modela sestrinske kompanije ali sa manje snage nego što su Kia-ini modeli.

Podsećanja radi Kia modele karakteriše 204ks snage i 265Nm obrtnog momenta dok Hyundai model razvija 186ks snage i 265Nm obrtnog momenta.

Izlazna snaga je obezbeđena četvorocilindarskim 1.6L turbopunjenim benzinskim motorom koji radi u paru sa šestostepenom manuelnom transmisijom.

U smislu performansi ovaj model ubrzava od 0 do 100km/h za 8 sekundi pa je 0.3 sekunde sporiji od ekvivalentnog Kia modela, dok je maksimalna brzina ovog modela 219km/h.

Pored snažnijeg motora Hyundai i30 Turbo je odbio i retjunirano oslanjanje za agilnije upravljanje dok je upravljanje modifikovano da se bolje uklopi sa 18“ točkovima.

Sila kočenja je ostvarena 30mm prednjim ventiliranim diskovima dok su pozadi diskovi prečnika 284mm.

Enterijer vozila je dobio unapređenja kao što su sportska prednja sedišta, drugačija instrument tabla kao i kontrastni štepovi.

Ovaj model će se kao i kompletna linija modela u okviru i30 opsega u prodaji naći tokom prvih meseci naredne godine.

foto © Hyundai

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.