Taksista izboden nožem na parkingu

Izvor: Blic, 20.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksista izboden nožem na parkingu

ZRENJANIN - Miroslav Maksić (45), vozač Udruženja „Taksi Plus" u Zrenjaninu, ubijen je sa tri udarca nožem, a leš je pronađen u subotu po podne u „opel askoni" na parkingu Fabrike radijatora na izlasku iz Zrenjanina.

Uhapšena osumnjičena Dušica Lukić

Zrenjeninska policija uhapsila je u ponedeljak Dušicu Lukić(38) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Zrenjanina, osumnjičenu za ubistvo taksiste Miroslava Maksića (45). Osumnjičenoj je određen je pritvor, ona se branila ćutanjem, ali je, prema navodima iz krivične prijave, prilikom saslušanja u policiji priznala da je počinila ubistvo.

Prema rečima istražnog sudije Okružnog suda Zorana Paripovića koji je obavio uviđaj, taksistu je pronašla patrola policije na prijavu porodice pošto se Miroslav Maksić nije vratio kući. Posle obavljenog uviđaja telo preminulog preneto je na Institut za sudsku medicinu u Novi Sad, naveo je istražni sudija i dodao da dalja istraga treba da rasvetli ovaj zločin, koji je šokirao Zrenjanince jer ubijeni taksista nije opljačkan.

Portparol policije Željko Štrbac rekao je da je Maksić ubijen sa tri udarca nožem, a da je leš pronađen u njegovom taksi vozilu u subotu oko 15 časova.

Slobodan Filipović, predsednik Udruženja „Radio taksi Plus" za koji je nastradali Miroslav Maksić radio, kaže da Miroslav u petak nije bio u mreži, ali je viđen u gradu.

- Miroslav je u petak bio slobodan, ali sam ga sreo u gradu u vožnji, što nije ništa čudno. Pošto nije bio u mreži to popodne, nismo brinuli o tome gde se nalazi, pa nismo ni znali da je nestao - kaže predsednik ovog udruženja slobodnjaka koje je za četiri godine rada okupilo 30 taksista. Kolege iz „Taksi Plusa" juče su bile zatečene ubistvom Maksića, za koje su saznali tek juče pre podne.

- Šokiran sam jer se tako nešto u Zrenjaninu nikada nije dogodilo. Nasrtaji, pljačke, ubistva taksista dešavali su se u velikim gradovima, ali nikada u Zrenjaninu. Mi ovde nikada nismo imali ozbiljnijih problema - kaže kolega iz „Taksi Plusa" Mario Žerai.

Porodica Maksić, u skromnoj kući u Fruškogorskoj ulici gde je Miroslav Maksić živeo sa suprugom, decom i roditeljima, nije želela da daje izjave niti je dozvolila fotografisanje.

Pomoć za sahranu

- Svi nas pitaju da li ćemo da se okupimo povodom ubistva našeg kolege, a mi za sada sakupljamo pomoć za sahranu jer je porodica Maksić skromnog imovinskog stanja. Miroslav je taksirao da bi prehranio porodicu, a popravljao je i obuću u radnji koju je nasledio od svog oca - kažu kolege taksisti ističući da će o eventualnom okupljanju i protestovanju naknadno odlučiti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zrenjanin: Ubijen taksista

Izvor: B92, 20.Apr.2008

Zrenjanin -- U taksi vozilu, na izlazu iz Zrenjanina kod Fabrike radijatora, pronađen je leš taksiste Miroslava Maksića (45) iz tog grada... Kako je saopštio dežurni sudija istražnog suda u Zrenjaninu Zoran Paripović, prema prvim rezultatima istrage taksista je ubijen juče u svom automobilu najverovatnije...

Nastavak na B92...

Zrenjanin: Pronađeno telo ubijenog taksiste

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2008

U taksi vozilu, na izlazu iz Zrenjanina kod Fabrike radijatora, pronađen je le&scaron; taksiste Miroslava Maksića (45) iz tog grada. Kako je saop&scaron;tio danas Tanjugu dežurni sudija istražnog suda u Zrenjaninu Zoran Paripović, prema prvim rezulta ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.