Nova Fiesta: Tri cilindra i 200 konja u novom Fordovom čedu (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 26.Feb.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Fiesta: Tri cilindra i 200 "konja" u novom Fordovom čedu (FOTO, VIDEO)

Ford je objavio prve fotografije i tehničke detalje nove Fieste ST, uoči zvanične premijere koja je zakazana za predstojeći sajam automobila u Ženevi.

Najsnažnija i najbrža Fiesta proizvodiće se u verzijama sa 3 i 5 vrata, a Ford je za sada objavio samo fotografije trovratnog modela.

Automobil se vizuelno razlikuje od regularne Fieste po drugačijim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << stilskim detaljima na spoljašnjosti, kao što su jedinstvena maska hladnjaka, novi branici, krovni spojler i specijalno dizajnirane 18 inčne alu felne.

#Ford_Fiesta_ST_200cv https://t.co/MCADNCbBJV pic.twitter.com/ywtpxojr67

U kabini su sportska 'Recaro' sedišta, zasečeni sportski volan, a u Fordu kažu da je kupcima na raspolaganju više mogućnosti za personalizaciju nego na prethodnoj Fiesti ST, poput raznih dekorativnih elemenata.

Na centralnoj konzoli dominantnu poziciju zauzima novi ekrani multimedijalnog SYNC 3 sistema koji je dostupan u više dimenzija a najveći je dijagonale 8 inča. Sistem obezbeđuje povezivanje sa smartfon uređajima pomoću 'Android Auto' i 'Apple CarPlay' funkcija.

Među doplatnim opcijama je i audio uređaj 'B&O Play' premijum marke 'Bang & Olufsen'.

B&O Play su Ford Fiesta. Tuned for a life on the road. #fordsocialhome pic.twitter.com/CcvwSegdsT

Fiesta ST dobila je i novi pogonski agergat - trocilindarski 1.5 EcoBoost. Motor proizvodi 200 ks i 290 Nm, a snaga se prenosi na prednje točkove pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača.

Automobil je nešto startniji od prethodnika, za ubrzanje 0-100 km/h potrebno muj je 6,7 s. Vozaču su na raspolagnju tri predefinisana moda vožnje: Normal, Sport i Track.

Meet the next-gen Ford Fiesta ST - 0‑62mph in 6.7s from its all-new 197bhp three-cylinder, 1.5‑litre EcoBoost engine pic.twitter.com/bulFtyUbrX

Kako bi smanjio potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova, Ford je uveo sistem za deaktivaciju jednog cilindra kada nije potrebno izvući maksimum snage iz motora. Proizvođač tvrdi da je to prvi takav sistem u jednom automobilu koji ima motor sa 3 cilindra.

Fiesta ST imaće svetsku premijeru na predstojećem ženevskom salonu automobila, a u prodajnim salonima će se naći početkom 2018. Cene za sada nisu saopštene.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.