Odlazak Fijata bila bi prevara

Izvor: B92, 25.Jun.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odlazak Fijata bila bi prevara"

Ekonomista Milojko Arsić izjavio je, povodom situacije u Fijatu da bi, ako u nekom slučaju ta firma odluči da se povuče iz Srbije, to bila vrsta prevare.

Kako je istakao, to ne bi bilo u skladu sa poslovnim moralom.

On je, na predstavljanju nove analize Fondacije za razvoj ekonomske nauke (FREN), rekao da nije radio projekcije kako bi se situacija u Fijatu odrazila na BDP, ali je, naveo je, bilo sugestija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi trebalo videti kakve su namere te kompanije.

“Trebalo bi da se vidi kakve su mu namere, jer budući da je onoliko dobio od države, Fijat praktično i nije tržišni projekat. Zato bi i eventualno povlačenje bilo neka vrsta prevare, to ne bi bilo u skladu sa dobrim poslovnim moralom”, poručio je Arsić i primetio da u nekim zemljama Fijat ima i nove modele.

On je rekao da je u startu taj projekat neracionalno urađen, jer je pregovarano po principu “šta god traži- dobiće”.

“Tako se ne pregovara, to je nepromišljeno, a obim subvencija koji je Fijat dobio je priličan”, zaključio je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.