Karađorđevići poklonili automobil Domu zdravlja u Kovinu

Izvor: RTS, 02.Maj.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karađorđevići poklonili automobil Domu zdravlja u Kovinu

Dom zdravlja u Kovinu dobio je novi automobil, koji će se koristiti za prevoz pacijenata. To je donacija kraljevske porodice Karađorđević i fondacije Lajflajn iz Kanade.
Novi automobil stigao je u Dom zdravlja u Kovinu. Ključeve su direktoru svečano uručili donatori, NjKV Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, a prisutna je bila i majka Đuke Gartner iz kanadske Fondacije Lajflajn, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dala novac za donaciju.

Poklonjen je "fiat punto" zato što se proizvodi u Srbiji, rekao je Aleksandar Karađorđević. "Mi dajemo novac i za drugu zdravstvenu opremu i inkubator", istakla je princeza Katarina.
Novi automobil koristitiće se pre svega za prevoz pacijenata na hemodijalizu, ali i druge slične potrebe.
U Kovinu, prema rečima direktora Doma zdravlja Sveta Vukadinovića, ima petnaestak pacijenata koji svakodnevno pituju do Pančeva na hemodijalizu.
"Upoznata sam sa radom kraljevske fondacije, koliko pomažu zdravstvenim ustanovama i u edukaciji lekara i srećna sam što su došli i u našu opštinu", rekla je predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović.
Povodom uskršnjih praznika Njihova kraljevska visočanstva darovali su paketiće za decu koja se leče u kovinskom Domu zdravlja.
Kovinski Dom zdravlja dobiće novu zgradu hitne pomoći, pa će im biti potrebna oprema za tu službu. Ovo je poziv i drugim donatorima da pomognu.
rts.pancevo@rts.rs
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.