Izvor: PRObjave.com, 09.Avg.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planinari Balkana ispeli se na Mon Blan

Planinarski klub Balkan iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu Srbije, uspešno je završio pohod na vrhove Dolomita i Alpa koji je krunsan penjanjem na Mon Blan najviši vrh Alpa (4.809 m).
U ekspediciji su učestvovala 23 planinara iz Srbije, BiH, Makedonije i Bugarske, od toga 10 žena.
Na vrhove Dolomita Piz Boe 3.152 m ispela su se 23 planinara, a na Marmoladu i vrh Punta Peni 3.434 m ispela su se 22 planinara.
Na najviši vrh Alpa i zapadne Evrope Mon Blan 4.809 m krenuo je 21 planinar, na vrh se ispelo 19 planinara, od toga sedam žena. Jedan planinar se ispeo do 4.400 m i jedna planinarka do 4.500 m.
Vremenski uslovi su relativno bili pogodni, temeperatura pri samom usponu je bila minus 20 stepeni, jačina vetra 50-60 kilometra na čas.
- Zahvaljujemo se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu omladine i sporta, što su u značajnoj meri doprineli realizaciji našeg projekta obezbeđenjem neophodnih sredstava, kao i proizvođaču sportske opreme Cveteks koji nas je opremio – rekla je organizator pohoda i vođa uspona Milanka Arsić, dugogodišnji planinar i vodič mnogobrojnih vrhova preko 2.000 m čiji je pomoćnik bio alpinista Damir Lukšić.
Planinarski klub Balkan
Maksima Gorkog 17a
11000 Beograd
Email: pkbalkan.srbija@gmail.com
Web: www.pkbalkan.org
Pogledaj vesti o: Fiat Punto

Nastavak na PRObjave.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banjalučki planinari osvojili tri alpska vrha

Izvor: BanjalukaLive.com, 09.Avg.2012

Planinari i alpinisti iz Planinarsko alpinističkog kluba "Samit" iz Banjaluke popeli su se na tri alpska vrha najviši vrh francuske, Alpa i krov Evrope Mon blan /visine 4.810 metara/, najviši vrh Italije Gran paradiso /4.061/, te u Švajcarskoj Breinhorn /4.164/. Planinari Miroslav Trivić, Boro...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Planinari Balkana ispeli se na Mon Blan

Izvor: DANuBeogradu.rs, 10.Avg.2012, 10:50

Planinarski klub Balkan iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu Srbije, uspešno je završio pohod na vrhove Dolomita i Alpa koji je krunsan penjanjem na Mon Blan najviši vrh Alpa (4.809 m). U ekspediciji su učestvovala 23 planinara iz Srbije, BiH, Makedonije i Bugarske,...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.