Da li će Markjone biti novi direktor Ferarija?

Izvor: Blic, 28.Avg.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Markjone biti novi direktor Ferarija?

Ferari razmatra ideju da postavi Serđa Markjonea na mesto izvršnog direktora nakon što Amedeo Felisa u narednih par meseci napusti tu poziciju, javljaju izvori bliski italijanskom proizvođaču sportskih automobila.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Markjone je trenutno predsednik Ferarija i direktor matične firme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Fijat-Krajsler automobili, a već početkom 2016. bi mogao da postane i direktor Ferarija, navodi se u saopštenju.

Aktuelni direktor Felisa je inženjer koji u Ferariju radi od 1990, a od 2008. je na direktorskoj poziciji koju bi uskoro mogao da napusti.

Fijat-Krajsler je prethodno najavio da će prodati 10 posto udela u Ferariju kako bi

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

prikupili sredstva za sopstvene planove za budućnost, dok će ostalih 80 posto akcija koje su u njihovom vlasništvu raspodeliti akcionarima. Na ovaj način će proizvođač iz Maranela postati samostalan, a Markjone je saopštio da ovaj posao vredi oko 10 milijardi evra, više od polovine tržišne vrednosti Fijat-Krajslera.

Felisa je pre prključivanja Ferariju vodio razvoj Alfa Romeo divizije, a sa prethodnim predsednikom "propinjućeg konja" Montecemolom je sarađivao preko 20 godina na stvaranju imidža firme stvorivši neke od najprepoznatljivijih modela u njenoj istoriji.
Pogledaj vesti o: Ferrari,   Chrysler

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.