Otvorena regionalna kancelarija EIB u Beogradu

Izvor: S media, 29.Nov.2010, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena regionalna kancelarija EIB u Beogradu

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i predsednik Evropske investicione banke (EIB) Filip Majštat otvorili su danas regionalnu kancelariju te banke u Beogradu.

Tom prilikom je istaknuto da je EIB jedna od najaktivnijih finansijskih institucija u Srbiji, što potvrđuje i podatak da je od 2001. godine uložila u našu zemlju tri milijarde evra, od čega samo tokom ove godine oko 690 miliona evra.

Za narednu godinu najavljene su investicije EIB u preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "Fiat Automobili Srbija".

Premijer Cvetković je predočio da je EIB jedan od najvećih finansijskih investitora u Srbiji, sa ulaganjima vrednim tri milijarde evra, od 2001. godine.

"Ta sredstva kanalisana su u sektore za koje je vlada najviše zainteresovana - infrastrukturu i energetiku, kao i za podršku privatnom sektoru u raznim oblastima", rekao je premijer.

Potpisan ugovor o kreditu za obilaznicu oko Beograda

On je naveo da je Srbija zainteresovana da se saradnja sa tom međunarodnom finansijskom institucijom nastavi i još dalje učvrsti, "jer saradnjom sa EIB naša privreda podiže svoju konkurentost, a sa druge strane, olakšava nam put ka pridruživanju Evropskoj Uniji".

Predsednik Evropske investicione banke, Majštat je istakao da otvaranje kancelarije EIB predstavlja jačanje saradnje sa srpskom administracijom i vladom i "logičan je korak dalje na srpskom putu ka pridruživanju EU".

Uz podsećanje da je ta banka najaktivnija međunarodna finansijska institucija na srpskom tržištu, Majštat je ukazao da je ona do sada uložila oko tri milijarde evra u projekte u Srbiji, a samo ove godine 690 miliona evra.

Majštat je naveo da EIB najviše investira u javni, ali i u privatni sektor i dodao da se naredne godine planiraju investicije u kompaniju "Fiat Automobili Srbija".

Otvaranju kancelarije prisustvovao je i potpredsednik u Vladi Srbije Božidar Đelić.

EIB je finansijska institucija EU. Osnovana je u Rimu 1958. godine ugovorom o osnivanju Evropske zajednice. Finansira investicione projekte koji doprinose balansiranom razvoju Unije, a akcionari EIB su zemlje članice Evropske unije.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Regionalna kancelarija Evropske investicione banke u Beogradu

Izvor: Blic, 29.Nov.2010

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i predsednik Evropske investicione banke (EIB) Filip Majštat otvorili su danas regionalnu kancelariju te banke u Beogradu...Tom prilikom je istaknuto da je EIB jedna od najaktivnijih finansijskih institucija u Srbiji, što potvrđuje i podatak da je od 2001....

Nastavak na Blic...

EIB u Beogradu

Izvor: RTS, 29.Nov.2010

Otvorena regionalna kancelarija Evropske investicione banke u Beogradu. Saradnjom sa EIB naša privreda podiže konkurentost, istakao premijer Cvetković. Za narednu godinu najavljene investicije u preduzeće "Fijat automobili Srbija". ..Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i predsednik Evropske...

Nastavak na RTS...

"Delta Maksi" otvara 2. decembra prvi "Tempo" u Sofiji

Izvor: Blic, 29.Nov.2010

Kompanija "Delta Maksi" otvoriće u četvrtak u Sofiji prvi "Tempo" hipermarket u Bugarskoj, saopšteno je danas iz "Delte". Investicija je vredna 20 miliona evra, a u ponudi će biti više od 60.000 proizvoda...Svečanom otvaranju, kako je najavljeno iz kompanije, prisustvovaće premijer Srbije Mirko...

Nastavak na Blic...

Otvorena kancelarija EIB u Beogradu

Izvor: Studio B, 29.Nov.2010

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Evropske investicione banke (EIB) Filip Mejstad otvorili su u Beogradu kancelariju EIB. ..Cvetković je naglasio da je sa uloženih tri milijarde evra u Srbiju EIB jedan od najvećih investitora...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.