Kolektivni godišnji i pauza u proizvodnji punta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2009, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolektivni godišnji i pauza u proizvodnji "punta"

KRAGUJEVAC - Proizvodnja automobila "punto" u kragujevačkoj fabrici automobila biće prekinuta do 24. avgusta zbog kolektivnog godišnjeg odmora koji počinje danas, izjavio je generalni direktor Zastava vozila Zoran Radojević.

Radojević je rekao da su stvorene zalihe koje u potpunosti zadovoljavaju potrebe prodaje.

Od kraja marta, kada je počela proizvodnja "punta" sa znakom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fijata, u kragujevačkoj fabrici je kompletirano 7.145 vozila.

Radojević je najavio da će u kragujevačkoj fabrici od septembra biti povećana proizvodnja "punta".

Od septembra više vozila

"Počinjemo sa većim obimom proizvodnje, najverovatnije od 1. septembra, što znači da će umesto sadašnjih 120 sa traka silaziti 200 vozila dnevno ili 4.000 na mesečnom nivou", rekao je Radojević.

Tokom kolektivnog godišnjeg odmora u fabrici automobila biće obavljen redovni remont postrojenja i izmeštanje stare opreme, a na tim poslovima će biti angažovano oko 300 radnika.

Biće, takođe, nastavljeno ekološko čišćenje fabrike, izmeštanje industrijskog otpada i boja, prema obavezama iz ugovora sa italijanskim Fijatom.

Socijalni program

U petak je završen drugi krug izjašnjavanja radnika o socijalnom programu i za odlazak iz fabrike opredelilo se 174 radnika.

Predsednik Samostalnog sindikata Zastava automobila Zoran Mihajlović rekao je da se najviše radnika izjasnilo za odlazak uz socijalni program za opciju "pet godina do penzije" ili su ispunili uslove za redovan odlazak u penziju.

On je najavio da će u novembru biti otvoren treći krug izjašnjavanja za odlazak iz kompanije.

Predstavnici lokalne uprave Kragujevca su se nedavno dogovorili sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i Fijata o početku postupka eksproprijacije 35 hektara zemljišta u Kormanskom polju, gde će biti izgrađeno sedam do deset fabrika italijanskih kompanija, koje su kooperanti fabrike Fijat automobili Srbija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekid u proizvodnji zbog odmora

Izvor: S media, 09.Avg.2009, 14:55

"Proizvodnja automobila "punto" u kragujevačkoj fabrici automobila biće prekinuta do 24. avgusta zbog kolektivnog godišnjeg odmora koji će početi sutra", izjavio generalni direktor Zastava vozila Zoran Radojević. ..Radojević je rekao da su stvorene zalihe koje u potpunosti zadovoljavaju potrebe...

Nastavak na S media...

Zbog godišnjeg odmora prekida se proizvodnja “punta”

Izvor: Capital.ba, 09.Avg.2009

KRAGUJEVAC, U kragujevačkoj fabrici automobila biće prekinuta proizvodnja 'punta', zbog kolektivnog godišnjeg odmora koji počinje sutra i traje do 24. avgusta, izjavio je generalni direktor Zastava vozila Zoran Radojević. Radojević je naglasio da su stvorene zalihe koje u potpunosti zadovoljavaju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.