Izvor: S media, 12.Dec.2012, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi potrošili milijarde: U 2012. pokupovali američke firme

Prethodni rekord ostvaren je 2007. godine kada je potrošeno 8.7 milijardi, piše CNN Money.

Samo u proteklih nekoliko dana je 80 odsto kompanije za prodaju aviona na lizing koja posluje u sastavu AIG-a prodato kineskim investitorima za 4,2 milijarde dolara. Zatim je Wanxiang grupa platila 256,6 miliona dolara za A123 systems, američku kompaniju za proizvodnu električnih vozila.

Ranije ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dalian Wanda izdvojila je fantastičnih 2,6 milijarde za lanac bioskopa AMC.

Ovakav niz investicija rezultat je dobrih poslovnih rezultata Kine, kao i želje da se naprave dobri poslovi i van granica same zemlje.

Izvor: BizLife foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U 2012. kineski investitori potrošili više od 10 milijardi dolara na američke firme

Izvor: B&F Online, 12.Dec.2012

Kineski investitori ostvarili su u 2012.godini rekord u kupovinu kompanija u SAD, potrošivši čak 10,5 milijardi dolara. Prethodni rekord ostvaren je 2007.godine kada je potrošeno 8,7 milijardi, piše CNN Money.

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.