Poskupljenje goriva u Srbiji diktiraju globalne cene

Izvor: Blic, 24.Apr.2017, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poskupljenje goriva u Srbiji diktiraju globalne cene"

Nestabilne cene goriva u Srbiji su uslovljene globalnim poremećajima i berzanskim kretanjima sirove nafte, izjavio je danas generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović.

Stabilizacija cena goriva u našoj zemlji se može očekivati kada cene bude stabilizovana i na globalnom nivou.

"Ne možemo Srbiju izolovati od ovih berzanskih kretanja. Tržište nafte je, na sreću, takvo da niko ne može da pretera sa cenama, jer se globalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << određuje cena sirove nafte", rekao je Mićović za RTS.

On je rekao da svi poremećaj na globalnom nivou neminovno utiču na na promene i u regionu i Srbiji.

- To je princip tržišta nafte, tako da ove promene cena u Srbiji, i kada rastu i kada padaju, dešavaju se u svim zemljama i uglavnom se kreću u istom ritmu odnosno kako se kreću i cene na globalnom tržištu, to jest berzanske kotacije - rekao je Mićović.

On je dodao da u maloprodajnoj ceni goriva više od 50 odsto je državno zahvatanje.

Kada bi hipotetički akcize i PDV bili isti u svim zemljama, cene goriva bi bile ujednačene, dodao je Mićović.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poskupljenje goriva u Srbiji diktiraju globalne cene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2017

Nestabilne cene goriva u Srbiji su uslovljene globalnim poremećajima i berzanskim kretanjima sirove nafte, izjavio je danas generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović...Stabilizacija cena goriva u našoj zemlji se može očekivati kada cene bude stabilizovana i na globalnom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.