Odložena primena novog Pravilnika o zimskim gumama

Izvor: Studio B, 14.Okt.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena primena novog Pravilnika o zimskim gumama

Primena Pravilnika o obaveznom posedovanju sve četiri zimske gume na vozilima odlaže se za sledeću zimsku sezonu 2012/2013, saopšteno je danas iz Ministarstva za infrastukturu i energetiku

U saopštenju se navodi da je sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dogovoreno da se "do stupanja na snagu te odredbe Pravilnika striktno kao i prošle godine primenjuju odredbe starog Pravilnika, kojim se predviđa obaveza upotrebe najmanje dve zimske gume na pogonskim točkovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ili letnje guma sa najmanje četiri milimetra dubine šare, kao i upotreba lanaca na pogonskim točkovima".

"Odluku donosim imajući u vidu da se bliže zimski uslovi u saobraćaju i da su proizvođači i distributeri guma izrazili zabrinutost da svi građani možda neće moći da obezbede sigurne i skupe gume, čime bi doveli u pitanje i samu primenu Pravilnika", rekao je resorni ministar Milutin Mrkonjić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četiri zimske gume obavezne sledeće zimske sezone

Izvor: Blic, 14.Okt.2011

BEOGRAD - Primena pravilnika o obaveznom posedovanju sve četiri zimske gume na vozilima, odlaže se za sledeću zimsku sezonu 2012/2013. godine...Odluku je doneo ministar za infrastukturu i energetiku Milutin Mrkonjić `` imajući u vidu da se bliže zimski uslovi u saobraćaju i da su proizvođači...

Nastavak na Blic...

Dve zimske gume od 1. novembra

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2011

Od 1. novembra vozači će na automobilima morati da imaju dve zimske gume, na pogonskim točkovima, ili letnje gume sa šarama dubine najmanje četiri milimetra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Odložena primena propisa o zimskim gumama

Izvor: EMportal, 14.Okt.2011

Primena Pravilnika o obaveznom posedovanju sve četiri zimske gume na vozilima odlaže se za sledeću zimsku sezonu, saopšteno iz Ministarstva za infrastukturu i energetiku.

Nastavak na EMportal...

Odložen pravilnik o gumama

Izvor: Autoportal.rs, 14.Okt.2011

Ministar za infrastukturu i energetiku Milutin Mrkonjić doneo je danas Odluku da se primena Pravilnika o obaveznom posedovanju sve četiri zimske gume na vozilima, odloži za sledeću zimsku sezonu 2012/2013.

Nastavak na Autoportal.rs...

I zvanično – obavezne dve zimske gume

Izvor: Politika, 14.Okt.2011

Iz Ministarstva za infrastrukturu najavljuju trajno ublažavanje pravila o zimskoj opremi koje propisuje prošlogodišnji Pravilnik..Obaveza posedovanja sve četiri zimske gume od 1. novembra i zvanično je odložena za sledeću godinu, saopštilo je juče Ministarstvo za infrastrukturu. Ministar Milutin...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.