Vojvođanski muftija osudio ubistvo navijača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanski muftija osudio ubistvo navijača

Glavni vojvođanski muftija Muhamed Ziljkić izrazio je danas žaljenje zbog ubistva navijača Košarkaškog kluba "Crvena zvezda" u Istambulu.

"Osuđujemo gaženje ljudskog dostojanstva i uništavanje života, jer je po islamu to zabranjeno. Apelujemo na sve institucije i međunarodne faktore da spreče dalje prolivanje nedužn ekrvi, a posebno omladine", naveo je Ziljkić u saopštenju za javnost.

Vojvođanski muftija je rekao da je za osudu svaki i njamanji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zločin, bez obzira nad kim se desio i ko ga je počinio, a da je "ubistvo jednog nevinog čoveka, kao ubistvo celog sveta".

"Mi u Srbiji želimo mir, sa našim sunarodnicima i komšijama. Naša želja je da izgrađujemo dobre odnose, da se poštujemo i u nevolji je. Uz Božju pomoć se nadamop, da Muslimani u Srbiji neće biti dežurni krivci i žrtve nemilih događaja", naveo je Ziljkić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.