Kragujevački „Fijat“ primer za štednju energije

Izvor: Šumadija Press, 25.Apr.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački „Fijat“ primer za štednju energije

Sistem za energetski menadžment primenjen u kompaniji „Fijat Krajsler automobili Srbija“ najbolji je u primeni „Simensovih“ tehnologija u toj oblasti.

Na taj način u kragujevačkoj fabrici prate kompletan tok energije, odnosno tok energenata u procesu proizvodnje, a pomenuta ocena data je na konferenciji „Energetska efikasnost“ u organizaciji kragujevačke kompanije „Fijat Krajsler automobili Srbija“ i beogradskog „Simensa“.

Primenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << ovog sistema u kompaniji FCA Srbija zabeležene su značajne uštede energije i smanjenje emisije ugljen dioksida u ovoj kompaniji, koje su takođe prikazane na ovoj konferenciji.

Ovaj sistem razvijen je u saradnji „Simens“ i Sektora za upravljanje energijom i energetsku efikasnost, kragujevačkog „Fijata“.

Kako je rečeno, ovaj sistem je značajan jer je jedinstven u celom regionu po složenosti i mogućnostima primene, a prvi put je primenjen sistem za automatsko usklađivanje rada postrojenja za proizvodnju energenata i u potpunosti je usklađen sa stvarnim potrebama potrošača.

Satnim izveštavanjem, sistem omogućava stalnu kontrolu potrošnje energenata i energetske efikasnosti kompanije. Ovakvim sistemom kompletno se prati tok energije na više nivoa, kontroliše se količina i kvalitet proizvedenih energenata potrebnih za proces proizvodnje, njihova potrošnja za svaku proizvodnu celinu, kao i na nivou procesnih linija.

„Fijat Krajsler automobili Srbija“ i „Simens“, kako je saopšteno, kao društveno odgovorne kompanije posvećene unapređenju energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine, sagledaće mogućnost da i u saradnji sa Fakultetom inženjerskih nauka u Kragujevcu dodatno unaprede sistem za upravljanje energijom i razmotriće kako bi se primenom ovakvog sistema u drugim kompanijama, mogla smanjiti potrošnja energenata i povećati briga o zaštiti životne sredine u regionu.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.