Izvor: RuskaRec.ru, 30.Maj.2017, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin otkrio tajnu broja 21 u nazivu aviona MS-21

„Moj prijatelj konstruktor aviona piše: MS-21 je 21 odsto po svemu bolji od konkurencije, potrošnji goriva, PLG, komforu, buci, težini, i naravno naši kijenti uštedeće 21 odsto leteći na tim avionima, ukoliko se uporede kataloške cene sa Boingom i Erbasom. Dobro, sada sam shvatio zašto je naš Magistralni avion (Magistralьnый Samolёt, MS) dobio taj srećni broj“, napisao je Rogozin na svom Tviter nalogu, prenosi agencija RIA Novosti.
Najnoviji ruski putnički avion MS-21 >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << izvršio prvi probni let
Prvi let novog putničkog aviona MS-21 za kratke i srednje letove obavljen je u nedelju 28. maja u Irkutsku u čijoj fabrici aviona je građen.
Putnički avion  MS-21 namenjen je prevashodno za letove do 5,5 hiljada kilometara u svim vremenskim uslovima. Optimalna brzina aviona je 850 kilometara na sat, MS-21 će biti proizveden u dve varijante: MS-21-300 za 160 do 211 sedišta i skraćena verzija MS-21-200 za 130 do 176 sedišta. 

Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.