BMW Alpina B6 xDrive Gran Coupe model stiže na sajam u Ženevi

Izvor: Moto.rs, 06.Mar.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW Alpina B6 xDrive Gran Coupe model stiže na sajam u Ženevi

Nakon debija na sajmu automobila u u Ženevi, 2016 BMW Alpina B6 xDrive Gran Coupe model će imati svoju premijeru na sajmu automobila u Njujorku narednog meseca.

Na ovom događaju, BMW će proslaviti 40 godina BMW North America zajedno proslavom 40 godina od prve velike motosport pobede ovog brenda u Americi na trci 12 časova Sebringa.

Kada je reč o BMW Alpina B6 xDrive Gran Coupe modelu, njegova karoserija >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << je izrađena u fabrici kompanije BMW koja gradi seriju 6 dok je sklapanje i završni detalji urađeni ručno od strane kompanije Alpina u njenom sedištu u gradu Buchloe u Nemačkoj.

B6 poseduje 4.4L V8 Bi-Turbo V8 motor koji isporučuje 600ks snage pri 600 o/min. Ovo je uvećanje od 60ks u odnosu na fabrički model za 2015. godinu i dolazi zahvaljujući prerađenim otvorima za vazduh, kao i kućištu filtera za vazduh te sistemu za snabdevanje gorivom. Vozilo je dobilo i Alpina Switch Tronic osmostepenu automatsku transmisiju koju je kreirala kompanija ZF.

foto © BMW Alpina

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.