Zvanično predstavljen SRT Tomahawk Vision Gran Turismo

Izvor: Moto.rs, 03.Jun.2015, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično predstavljen SRT Tomahawk Vision Gran Turismo

Nakon nedavno objavljenog tizera, Fiat Chrysler Automobiles je zvanično predstavio SRT Tomahawk Vision Gran Turismo.

Kreiran ekskluzivno za Gran Turismo 6, SRT Tomahawk je nastao kao rezultat internog takmičenja dizajnera u kreiranju futurističke interpretacije Dodge modela visokih performansi za 2035. Pobednički predlog kreirao je Paul Hoste koji je nakon toga radio sa SRT inženjerima na daljem optimizovanju.

Krajnji rezultat je atraktivni hiper automobil koji odlikuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << LED prednja svetla, istaknuti zadnji kraj sa masivnim difuzorom i izduvnim sistemom sa pet izlaznih cevi. Vozilo nudi i aktivne aerodinamične panele karoserije koji se konstantno „pomeraju“ sa ciljem kreiranja optimalne aerodinamične potisne sile.

SRT je razvio tri različite verzije za igru. SRT Tomahawk Vision Gran Turismo sa 7.0L V10 koji generiše 792ks. Trkačka varijanta nosi oznaku GTS-R i postiže 1.137ks V10 motor, a treća varijanta je Tomahawk Vision Gran Turismo X i za nju se navodi da je odlikuje eksperimentalna tehnologija koja beleži 2.590ks izlazne snage i 650km/h maksimalnu brzinu.

foto © Fiat

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.