Zabrana za Audijeve benzince u Evropi

Izvor: B92, 17.Jul.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrana za Audijeve benzince u Evropi

Prodaja svih Audijevih modela A4 i A5 sa pogonom na benzin zabranjena je u Evropi u narednih šest do osam nedelja.

Zabrana važi za 3.0 i 2.0 TFSI verzije, kao i za modele sa S oznakom.

Kako prenosi Motor1, nemački proizvođač je napravio izmene na softveru koji upravlja V6 motorima sa turbo punjačem, pa je potrošnja sada izvan one koja je prijavljena i odobrena u Evropskoj uniji.

Audi je saopštio da su izmene napravljene kako bi se ujednačila isporuka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage u modovima za automatsku i udobnu vožnju, dok će dinamički mod imati bolji odziv.

Takođe, Audi je priznao da starter-generator hibridnog sistema TFSI povećava potrošnju za 0,2 litre, što takođe izmešta stvarnu i prijavljenu potrošnju modela A4 i A5.

Zbog ovog "iskakanja", Audi mora da rešava birokratske probleme, a dok sve članice EU ne usvoje nove prijavljene granice potrošnje, sve će potrajati između šest i osam nedelja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.