ZARAD SIGURNOSTI U SAOBRAĆAJU: Folksvagen radi na sistemu KOMUNIKACIJE VOZILA sa okolinom! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2017, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZARAD SIGURNOSTI U SAOBRAĆAJU: Folksvagen radi na sistemu KOMUNIKACIJE VOZILA sa okolinom! (FOTO)

Saobraćajne nesreće mogle bi da postanu prošlost.

Povezanost vozila u saobraćaju kao i povezanost vozila i saobraćajne infrastrukture u blizini važan je korak, navode u Folksvagenu, ka krajnjem cilju smanjenja saobraćajnih nesreća ili ublažavanja njihovih posledica.

Dok traju LETNJE VRELINE ovo nipošto ne radite KADA VOZITE DETE u autu! Posledice mogu biti FATALNE

Stoga će, nastavlja nemački proizvođač u tekstu na službenim internet stranicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Folksvagen već od 2019. godine obogaćivati svoje modele pWLAN-om čime bi oni postali dodatno komunikacijsko sredstvo za razmenu u saobraćaju nužnih informacija sa okolinom, odnosno automobilima drugih proizvođača.

#VWNews. From 2019, #VW will be fitting the first model series with PWLAN technology as standard. https://t.co/H0vfHEEq7m pic.twitter.com/DqMyFbZvgK

— Volkswagen News (@vwpress_en) June 28, 2017

Ovime bi se omogućilo dobijanje informacije o trenutnoj saobraćajnoj situaciji u radijusu od 500-tinak metara i to u svega nekoliko milisekundi.

- Želimo da podignemo sigurnost u saobraćaju, a najdelotvorniji način za tako nešto jeste upotreba tehnologije. Najvažnija je doslednost u njenom korišćenju i to što pre i uz što je više moguće proizvođača i partnera - pojasnio je Johanes Neft.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.