Vulević i Bjelić o paljenju ambasada SAD i Nemačke

Izvor: Kurir, 10.Okt.2015, 06:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulević i Bjelić o paljenju ambasada SAD i Nemačke

BEOGRAD - Spasoje Vulević, komandant SAJ, i Stevan Bjelić, penzionisani načelnik beogradske policije, saslušani su juče u Višem tužilaštvu u Beogradu u okviru istrage koja se vodi zbog propusta prilikom obezbeđivanja mitinga „Kosovo je Srbija“ 21. februara 2008. godine, kad su zapaljene ambasade SAD i Nemačke.

O tome šta su Bjelić i Vulević govorili o propustima policije koji su doveli do paljenja juče niko nije želeo da govori zbog osetljivosti istrage.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Jedinica na čijem čelu je Vulević obezbeđivala je zgradu Ambasade SAD u vreme kad je zapaljena i saslušan je kao njen rukovodilac, neko ko je upoznat sa svim naređenjima. Bjelić je u to vreme bio prvi čovek beogradske policije - kaže izvor Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, pred tužiocem su ranije saslušani i generali Borivoje Tešić i Mladen Kuribak, kao i nekadašnji rukovodioci beogradske policije Slobodan Vukolić i Nikola Popovac, zatim Senad Koštić, bivši komandant niškog odreda Žandarmerije, kao i oficiri iz komande Žandarmerije Bojan Marković, Zoran Rašković i Dragan Vasiljević.

(J. S.)

Autor: Foto: Dado Đilas,Foto: Marina Lopičić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.