Test ubrzanja novog Audija Q3

Izvor: Autoportal.rs, 13.Dec.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Test ubrzanja novog Audija "Q3"

Sa estetske tačke gledišta redizajnirani "Q3" koji je u prodaji kao model za 2015. nije dobio neke preterane promene, ali ovo je i dalje jedan od najpopularnijih modela u svom segmentu i dosta kupaca razmatra da li da ga pazari.

Kada se prvi put pojavio Audi model "Q3" je nudio samo dva agregata, TSFI zapremine 1.4 litara i TDI radne zapremine 2.0 litara. Ali sada je tu i dvolitarski TSFI koji staje 36 100 evra.

Primerak na kojem je >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << testirano ubrzanje ovog modela ima S-tronic menjač, ali možete dobiti gotovo svaki drugi po želji, i najskuplji je u klasi. Njega pokreće EA888 turbo motor koji daje 180 konja snage i maksimalni obrtni momenat od 320Nm.

Možda se po brojci raspoloživih konja čini da ovaj Audi ima premalo snage, ali se na testu pokazalo drugačije. U trenutku kada menjač sa dvostrukim kvačilom dođe do brzine broj 3 automobil se već kreće 100 na sat i to za 7.5 sekundi.

Maksimalna brzina iznosi 217 kilometara na sat što je sasvim dovoljno da se udobno krstari autobahn-om ukoliko se nađete u domovini ovog modela. Što se potrošnje tiče ovam model spada u klasu "C", što i nije toliko impresivno ali 6.5 litara na 100km nije previše za ovaj omanji SUV.


Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Autoportal.rs...






Povezane vesti

13.12.2014 ::: Audi Q7 (2015) konačno otkriven - smršao 325 kilograma!

Izvor: AutoMagazin, 14.Dec.2014, 01:12

Kada smo, pre nekoliko meseci, pisali o pripremi druge generacije modela Audi Q7, objavili smo pomalo iznenađujuću informaciju, da će masa ovog luksuznog SUV modela biti smanjena za čak 300 kilograma. Bili smo u pravu. Novi Audi Q7 "smršao" je za čak 325 kilograma....Polgedajte: Test - Audi Q3...

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.