Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2017, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seat Leon ST Cupra 300 na "steroidima"

Seat Leon ST Cupra 300, s mehanikom Golfa R je kompaktni karavan, koji ima dovoljno funkcionalnog prostora. Pokreće se turbobenzincem s direktnim ubrizgavanjem, najveće snage 300 KS i najvećeg momenta 380 Nm do stotke ubrzava za 4,9 s i može potegnuti 250 km/h.

Odnedavno je u ponudi nabrijana izvedba tunera JE Design, koja je uz sportske dorade u unutrašnjosti snižena za 20 do čak 45 mm, uz 20-colne gume promjera >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 265 mm. To prati i odgovarajuće ojačanje s plinskim amortizerima te krućim i kraćim oprugama.

Najvažnije su promjene pod haubom - uz povećanje pritiska prednabijanja, protočnije izduvne sisteme te dorađenu ‘mapu‘ za ubrizgavanje snaga je povećana na 360 KS, a vršni moment na 450 Nm. To ubrzanje do stotke skraćuje na 4,7 s, a najveću brzinu povećava na 265 km/h.

Ako ni to nije dosta, može se naručiti sljedeća stepenica tuninga, uz posebnu usisnu granu, čime se snaga povećava na 380 KS, a moment na 470 Nm. Time se najveća brzina, uz 45 mm snižen trap (time se bitno smanjuje otpor vazduha), povećava do čak 285 km/h.

(autoportal.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

JE Design Seat Leon ST Cupra 300

Izvor: AutoBlog, 10.Jul.2017

JE Design je ponudio i tjuning program namenjen Seatovom sportskom karavanu Leon ST Cupra 300. Pažnju pre svega privlači widebody kit koji sadrži izmenjeni prednji branik sa spojlerom, proširenja blatobrana, set pragova i zadnji branik sa difuzorom.Tu su i modifikovano oslanjanje (auto je niži za...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.