Sajam u Ženevi otvoren za posetioce

Izvor: B92, 08.Mar.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam u Ženevi otvoren za posetioce

Na ženevskom salonu automobila, koji je za javnost otvoren od 8. do 18. marta, posetioci će moći da vide najnovija dostignuća iz aktuelne automobilske industrije.

Ženeva je mesto gde se publici predstavlja svako ko nešto znači u svetu automobila.

Ove godine posetioci će imati priliku i da zavire u budućnost kada je reč o novim tehnologijama i vozilima poput električnog modela Tesla S, koji sa jednim punjenjem baterija može da pređe i do 500 km.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pored toga, izlagači na sajmu predstavljaju i najnovije modele koji će se pojaviti na tržištu do kraja 2012. godine, ali i tehnologiju koja će pokretati njihove motore.

"Na ovogodišnjem salonu hibridi nemaju tako značajnu ulogu kao što su imali proteklih nekoliko godina”, smatra Aleksandar Uglješić iz SAT Media grupe.

On objašnjava da se automobilska industrija ponovo okreće motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, ali da je sada reč o potpuno novim generacijama ovih agregata, sa malom radnom zapreminom i dva ili tri cilindra, koji su znatno efikasniji i ekološki prihvatljiviji.

"Sajam u Ženevi je po pravilu trendseter među sajmovima automobila”, kaže Nemanja Pantelić, urednik portala Automobili.B92.net.

On dodaje da se na ovom salonu mogu videti najzanimljiviji modeli koji pokazuju u kom smeru proizvođači žele da "povedu” svoje kupce u toku godine, ali i pravac razvoja novih automobila.

U mnoštvu svetskih premijera na sajmu u Ženevi 2012. predstavljen je i FIAT 500L kao prvi novi model italijanske kompanije koji će se proizvoditi u Srbiji.

Pratite naš specijal o Sajmu u Ženevi.

Više fotografija sa ženevskog sajma možete pogledati u našoj Galeriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.