Policija OPRAŠTA na stotine kazni jer su kamere bile zaražene VIRUSOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2017, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija OPRAŠTA na stotine kazni jer su kamere bile zaražene VIRUSOM!

Sjajne vesti za vozače.

Policija u australijskoj državi Viktorija odbaciće čak 590 saobraćajnih kazni nakon što su otkrili da su kamere koje su snimile vozače bile zaražene - virusom.

Uglavnom se radilo o kaznama za brzu vožnju i prolazak kroz crveno svetlo, a zaraženo je ukupno 55 kamera.

KONAČNO: Leteći automobili postoje, evo kako da sebi nabavite jedan (VIDEO)

Saobraćajne kamere baš i nisu prva stvar koju bi neko pokušao da napadne, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali policija veruje da ih je slučajno zarazio radnik koji je radio na održavanju. On je 6. jula preko USB-a u mrežu slučajno ubacio i "ransomware" virus koji su otkrili tek u četvrtak ove nedelje.

Zamenik načelnika Ros Guenter rekao je u petak da kamere rade i dalje, a kako je virus mogao da utiče na njihov rad, zatražili su da se ponište te kazne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.