PLANIRANO ZAGLUPLJIVANJE: Lošom muzikom kontrolišu mase?

Izvor: Kurir, 28.Feb.2016, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLANIRANO ZAGLUPLJIVANJE: Lošom muzikom kontrolišu mase?

Opadanje inteligencije: Naučnici su utvrdili da pop hitovi postaju sve besmisleniji, pa pojedini istraživači veruju da iza toga stoje iluminati, koji planiraju uspostavljanje novog svetskog poretka.

Pojava i širenje takozvane popularne muzike sredinom prošlog veka značajno je izmenilo svet u kom živimo jer su muzičari kritikovali društvo, a njihovi fanovi su pokretali kulturne i stvarne revolucije. Međutim, današnje muzičke zvezde pevaju hitove koji ne govore ni o čemu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a često i nemaju nikakvog smisla.

Mnogi istraživači veruju da sve gluplji tekstovi na listama najslušanijih pesama nisu posledica nekih spontanih promena u društvu, već da su upravo oni jedan od razloga zbog kojih živimo sve gore.

Slobodan Milošević

TURBO-FOLKOM GUŠIO POBUNU

Jedna od najpopularnijih teorija o uticaju muzike na ljude jeste ta da su Slobodan Milošević i njegov režim stvorili turbo-folk muziku da bi preko nje kontrolisali ljude.

Kako pojedini istraživači tvrde, Milošević je forsirao i finansirao pevače i pevačice ove vrste muzike da bi „gušio otpor i promovisao pogrešne vrednosti, stvarao lažnu sliku o stanju u državi i uništavao sve muzičke pravce koji bi artikulisali opoziciono delovanje, kao i jačao nacionalizam i raspirivao rat“.

Ronald Bejli

ISTI DRŽE SVE MUZIČKE KUĆE

Ronald Bejli veruje da ista organizacija stoji iza skoro svih velikih muzičkih kuća na svetu.

- Jedna od najvećih muzičkih kuća na svetu je „Soni/BMG“. BMG je deo kompanije fondacije „Bertelsman“. Ona je pod kontrolom porodice Mon i deo je tajnog društva poznatog pod imenom Rimski klub, jedne od udarnih pesnica iluminata - tvrdi Bejli.

Autor: Ekipa Kurira,Foto: Printscreen,Foto: Reuters,Foto: Profimedia

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Planirano zaglupljivanje: Loša muzika kao sredstvo kontrole ljudi?

Izvor: B92, 28.Feb.2016

Opadanje inteligencije: Naučnici su utvrdili da pop hitovi postaju sve besmisleniji, pa pojedini istraživači veruju da iza toga stoje iluminati, koji planiraju uspostavljanje novog svetskog poretka...Pojava i širenje takozvane popularne muzike sredinom prošlog veka značajno je izmenilo svet u kom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.