»Oklopni« taksi na usluzi putnicima u Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Dec.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Oklopni« taksi na usluzi putnicima u Rusiji

SANKT PETERBURG - Na ulicama ruskog grada Sankt Peterburg saobraća neuobičajeni taksi - prepravljeno vojno oklopno vozilo.

Taksi je ofarban u crveno i privlači pažnju prolaznika svojim vojnim dizajnom i kupolom bez mitraljeza. Borbeno i izviđačko dobilo je licencu nakon duge procedure, jer su vlasti prvobitno bile protiv toga.

Vozilo je dobilo dozvolu uz određene uslove, uključujući promjenu vojne kamuflažne boje u neku civilnu.

Vlasnik je odabrao crvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kako bi se razlikovao od ostalih taksija, koji su žute boje.

Zbog svoje težine, "oklopni" taksi ne smije da ulazi u određene dijelove starog centralnog dijela Sankt Peterburga.

U "oklopnom" taksiju nije promijenjen enterijer i jedinu pogodnost koju pruža je amfibijska sposobnost jer tokom ljeta mostovi u Sankt Peterburgu su često podignuti zbog prolaska brodova iz jezera Onega ka Baltičkom moru i nazad.

Time su određene gradske oblasti u potpunosti "odsječene", a "oklopni" taksi može svoje putnike odvesti preko rijeke Neve.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ulicama Sankt Peterburga kruži oklopni taksi (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2014

U Rusiji na ulicama Sankt Peterburga može se videti sve i svašta osim automobila i kamiona. Kod "ludih rusa" se tako može videti vojno izviđačko oklopno vozilo BRDM. Ovo vojno vozilo je pretvoreno u taksi,ofarbano je u crveno, i prevozi putnike po Sankt Peterburgu inače drugom po veličini gradu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.