OČISTITE KOŽU PRIRODNIM PUTEM: 5 čajeva koji će vaš ten učiniti savršenim

Izvor: Kurir, 28.Nov.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OČISTITE KOŽU PRIRODNIM PUTEM: 5 čajeva koji će vaš ten učiniti savršenim

Jednako kao što jE ulepšavamo hranjivim kremama i serumima, kožu je potrebno negovati i iznutra. Njenu hidrataciju održavamo redovnim unosom tečnosti u organizam, a ako vam ove zime dosadi obična voda, uvedite negu čajeve s nizom lekovitih svojstava.

Osim što će vas zagrejati i napuniti nekom novom energijom, pomno izabrani čajevi vašu će kožu takođe održati zdravom i negovanom i sačuvati je od bora.

Čaj od kamilice - Čaj od kamilice najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je poznat po svojim umirujućim svojstvima, jer osigurava miran san, olakšava napetost i bolove za vreme menstruacije i blokira upalne procese već u njihovom začetku. No, on je takođe snažni antioksidans te zahvaljujući visokoj koncentraciji bioflavonoida kvercetina štiti kožu od oštećenja prouzrokovanih sunčevim zrakama.

Čaj od korena maslačka - Koren maslačka jedan je od najjačih biljnih preparata za eliminaciju toksina iz tela. Čisti jetru i potiče probavu, dve funkcije koje su ključne za lepu kožu, a osim što je moćan lek za jetru i želudac, reguliše nivo holesterola i masnoća u krvi.

Čaj od đumbira - Đumbir je biljka koja se posebno preporučuje koristiti zimi, jer će vas zagrejati i od vas odbijati prehlade i viroze. Pomoći će vam da ojačate imunitet, probaviti teške obroke i dubinski balansirati hormone u organizmu.

Zeleni čaj - Zahvaljujući katehinima koji se bore protiv slobodnih radikala, zeleni čaj sprečava nastanak bora i usporava proces starenja kože. Katehini u zelenom čaju još su moćniji antioksidansi od vitamina C ili E i u istraživanjima su demonstrirali neverojatnu sposobnost obnavljanja odumirućih stanica kože.

Beli čaj - Beli čaj sadržava antiupalne fitokemikalije, koje sprečavaju slamanje kolagena i elastina u koži, što inače doprinosi starenju kože. Beli čaj već u malim količinama nudi efekte podmlađivanja, stoga se možete osećati lepo i negovano uz samo jednu šoljicu ovog čaja.

(journal.hr)

Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.