Kia osvojila nove nagrade za dizajn u 2016.

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kia osvojila nove nagrade za dizajn u 2016.

Novi kompaktni SUV Sportage i limuzina Optima, dobitnici su nagrada Red dot za dizajn. Žiri je Optimu nagradio kao ‘Best of the Best’, što je najlaskavija titula u svakoj pojedinačnoj kategoriji ove nagrade.

Nove generacije Optime i modela Sportage, stigle su se 2016. godine na evropske puteve, a najnovije Red dot nagrade su nastavak priče, jer su oba modela bila nagrađena i u prethodnim verzijama, 2011. godine – Optima je i tada bila ‘Best of the Best’.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Od 2009. godine, kada je Soul postao prvi model marke Kia koji je odbio Red dot priznanje, dizajnerski tim ukupno je sakupio već 15 ovih nagrada.

"Naš međunarodni dizajnerski tim ima sve razloge da bude ponosan na svoja najnovija dostignuća", kazao je Peter Schreyer, predsednik i glavni dizajner u Kia Motors Corporation i Hyundai Motor Group.

"Već prve red dot nagrade za Sportage i Optimu bile su veliki uspeh. Dvostruki dobitnici priznanja su vrlo važni za naš brend. Sportage je već nekoliko godina naš najprodavaniji model u Evropi, dok je Optima jedan od najprodavanijih Kia modela širom sveta", dodao je Schreyer.

"Red Dot Design Award" jedno od najprestižnijih takmičenja na svetu na području dizajna, podeljeno je na tri dela: dizajn proizvoda, komunikacijski dizajn i konceptni dizajn. Za ova priznanja 2016. godine konkurisalo je čak 5.214 proizvoda i i inovacija iz 57 zemalja.

Takmičenje se organizuje pod okriljem dizajnerskog centra Severni Ren-Vestfalija, u Nemačkoj, od 1955. godine.

Ove godine Red dot žiri je bio najbrojniji do sada: čak 41 stručnjak iz celog sveta – nezavisni dizajneri, profesori dizajna i novinari – između ostalog Chris Bangle, Jimmy Choo, profesor Lutz Fügener, Hideshi Hamaguchi, Kristina Lassus, Raj Nandan i Ken Okuyama.

Članovi žirija okupili su se u Esenu gde su ocenjivali proizvode na osnovu različitih kriterijuma kao što su: stepen inovacija, formalni kvalitet, funkcionalnost i ekološka primerenost. Zvanično uručenje nagrada biće organizovano 4. jula 2016. u Esenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

06.04.2016 ::: Novi Kia Sportage i Optima s novim dizajnerskim nagradama

Izvor: AutoMagazin, 06.Apr.2016

Kia Motors je osvajanjem dve red dot nagrade za dizajn proizvoda za 2016. godinu, što je jedna od najprestižnijih međunarodnih nagrada za industrijski dizajn, još jednom potvrdila svoju reputaciju proizvođača vozila po najvišim dizajnerskim standardima....Novi sportski terenac Kia Sportage i limuzina...

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.