GM i definitivno gasi Hummer

Izvor: AutoBlog, 07.Apr.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GM i definitivno gasi Hummer

Uprkos nadanjima i pojedinim izjavama, General Motors nakon propalog dogovora sa Kinezima ipak nije našao nekog novog kupca za Hummer, pa će ovaj brend i definitivno biti ugašen (poput Pontiaca i Saturna). To je juče saopšteno na konferenciji za dilere Hummera (kojih u SAD-u ima 153), a nakon što su u GM-u ipak rešili da ubrzaju stvari i ne čekaju ranije utvrđeni krajnji rok (1. maj) za eventualne nove ponude. GM je takođe saopštio da na placevima ima i oko 2.200 neprodatih Hummera, koji će u narednom periodu biti prodavani sa velikim popustima. Ovde i podsećanje da je dogovor General Motorsa i kineske kompanije Sichuan Tengzhong......

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

GM definitivno gasi Hummer

Izvor: Autoportal.rs, 07.Apr.2010

Hummer definitivno odlazi u istoriju. Uprkos nadi da će ovaj brend pronaći novog vlasnika nakon što su propali pregovori sa kineskim Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machines, General Motors je ipak odlučio da ugasi Hummer.

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.