Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuz preletio više od dva kilometra na hoverbordu (VIDEO)

Francuski pronalazač Frenki Zapata postigao je svjetski rekord u dužini leta na hoverbordu, preletjevši dva kilometra i 252 metra.

Hoverbord Zapate zove se „flajbord er“. On radi uz pomoć četiri motora, čiji je pojedinačni kapacitet 250 konjskih snaga. Avijacioni kerozin koji se koristi kao gorivo smješten je u ruksaku na leđima pilota.

Zapata je preletio gotovo 10 puta veću razdaljinu od kanadskog pronalazača Katalina Aleksandrua Durua, koji je držao prethodni rekord.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Francuz preleteo više od dva kilometra na hoverbordu

Izvor: Vostok.rs, 04.Maj.2016, 09:24

Francuski pronalazač Frenki Zapata postigao je svetski rekord u dužini leta na hoverbordu, preletevši dva kilometra i 252 metra.. . Hoverbord Zapate zove se „flajbord er“. On radi uz pomoć četiri motora, čiji je pojedinačni kapacitet 250 konjskih snaga. Avijacioni kerozin koji se koristi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.