FIFA bi mogla zabraniti proslavu gola saltom

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Nov.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA bi mogla zabraniti proslavu gola saltom

ANKARA - Svjetska fudbalska federacija (FIFA) bi mogla zabraniti fudbalerima da postizanje gola proslavljaju saltom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Zdravstvenog komiteta Mišel D'Hudž je u izjavi za švajcarske medije kazao kako bi FIFA mogla donijeti zabranu za pojedine proslave golova nakon što je prošlog mjeseca fudbaler u Indiji tokom proslave gola saltom pao na vrat i preminuo.

"Smatram kako nije dovoljno da FIFA samo upozori fudbalere da ovakvi vidovi proslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << golova mogu biti pogubni", rekao je on.

Dodaje da je izvještaj u vezi sa ovim pravilom već napravljen, no, kako je rekao, moguće je da će uvođenje pravila potrajati.

"Za prihvatanje ovakvog pravila potreban je zajednički stav fudbalera, sudija i federacija, ali i da se prođu određene procedure", kazao je on.

Pitanje zabrane određenih proslava nakon pogodaka 25. novembra će biti na dnevnom redu Međunarodnog odbora fudbalskih saveza (IFAB).

Fudbaler Peter Biaksangzuala preminuo je prošle sedmice usljed izvođenja salta nakon što je postigao gol u 62. minutu na utakmici između Betelejem Vengtalanga i Čanmari Vesta. Fudbaler je pao na vrat, te je nakon pet dana provedenih u bolnici preminuo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

FIFA možda zabrani proslavu gola saltom

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2014

Svetska fudbalska federacija (FIFA) bi mogla zabraniti fudbalerima da postizanje gola proslavljaju saltom...Predsednik Zdravstvenog komiteta Mišel D'Hudž je u izjavi za švajcarske medije kazao da bi FIFA mogla doneti zabranu za pojedine proslave golova nakon što je prošlog meseca fudbaler u Indiji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.