Upoznajte se sa Audijevim električnim supersportistom

Izvor: Scandal.rs, 27.Mar.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte se sa Audijevim električnim supersportistom

Reč je o naprednom sportskom automobilu koji koristi najmodernije materijale, a za pogon su zadužena dva elektromotora. Proizvođač navodi ukupno 340 kW snage i čak 920 Nm obrtnog momenta. Ovo bi trebalo da bude dovoljno da R8 e-tron od 0 do 100 km/h ubrza za 3,9 sekunde i dosegne krajnju brzinu elektronski ograničenu na 210 ili 250 km/h.

Sistem inteligentnog upravljanja energijom omogućava da svaki motor prema pripadajućem zadnjem točku oslobađa optimalnu količinu snage >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << i na taj način utiče na sigurnije upravljanje. Isto tako sistem regenerativnog kočenja maksimalno koristi potencijal tog segmenta vožnje kako bi se limit s jednim punjenjem dodatno povećao.

Audi za R8 e-tron navodi limit od 450 km s jednim punjenjem, a taj podatak bi mudre glave Tesla Motorsa trebalo da natera na razmišljanje.

Ovaj model može da se naruči već ove godine, naravno ako imate novac za vrhunski sportski električni automobil.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.