AUTOMOBILSKA REVOLUCIJA Audi je napravio novo ekološko gorivo od biljnog šećera

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUTOMOBILSKA REVOLUCIJA Audi je napravio novo ekološko gorivo od biljnog šećera

Nemački automobilski gigant "Audi" proizveo je novo ekološko gorivo dobijeno ekstraktom biljnog šećera, koje će pokretati najnovije modele "A8."

Ovo ekološko gorivo je potpuno ekološko i sintetičko, dobilo je naziv "e-benzin", a proizvedeno je u Francuskoj, u "Audijevoj" partnerskoj kompaniji "Global Bioenergies."

"E-benzin" napravljen je od glukoze kukuruza - obnovljivog izvora biomase šećera - koja je pretvorena u gas izobutan.

- Za cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo sebi postavili proizvodnju potpuno ekološki čistog goriva koje će pokretati automobile i na taj način štedeti planetu. Ovo je početak našeg otklona od tehnologije na bazi nafte prema tehnologiji obnovljive energije, koja je naša budućnost - izjavio je Rik Bokrat, potpredsednik "Global Bioenergies", partnerske kompanije "Audija:"
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.