Aston Martin Lagonda

Izvor: Autoportal.rs, 30.Avg.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aston Martin Lagonda

Kada kupci zahtevaju i spremni su da plate nijedan zahtev nije nemoguć i neostvariv za automobilsku kompaniju. Takav je slučaj i sa Britancima koji prave automobil specijalno za tržište Bliskog istoka.

Avionska kompanija "Omar Air" je dobila tu privilegiju da preveze automobil Aston Martin Lagonda, i to verziju koja još uvek nije konačna i koja će se razlikovati od produkcijske, direktno u Oman. Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << su prve fotografije nove Lagonde van fabrike.

Zašto baš Oman? Razlog leži u činjenici da je automobil dovežen na testiranje pod uslovima velikih temperatura, jer će se prodavati isključivo na tržištu Bliskog istoka, i to samo odabranim kupcima, koji će naravno morati da plate unapred.

Ovu verziju je napravilo specijalno Aston Martin "Q" odeljenje, koje stoji iza projekata "CC100 Speedster", "V12 Zagato" i "One-77". Model "Lagonda" je baziran na "VH" platformi po kojoj je napravljen i aktuelna "Rapide" limuzina.

Aston Martin i dalje taji dosta toga oko detalja ovog modela ali se zna da će se unutar "Lagonda" automobila nalaziti V12  motor zapremine 5.9 litara koji će biti "pozajmljen" od Radipe modela. Ovaj Britanac će imati snagu od 552 konja a od tačke mirovanja do 100 na sat ubrzavaće za 4.2 sekunde.

Iako će se prodavati od sledeće godine, kako rekosmo na teritoriji Bliskog istoka nemojte se začuditi ako prve fotografije ovog modela u vožnji budu načinjene na ulicama Londona.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.