Demokrate: Opstrukcija Kongresa i zloupotreba vlasti, Tramp: Lov na veštice

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate: Opstrukcija Kongresa i zloupotreba vlasti, Tramp: Lov na veštice

Demokrate u Predstavničkom domu Kongresa SAD predstavile su zvanične optužbe za impičment Donalda Trampa, čime će se ubrzati važno glasanje o tome da li će se opozvati američki republikanski predsednik. Tramp: Lov na veštice.
Šef Pravosudnog komiteta u Predstavničkom domu Džerold Nadler istakao je da je "ustav odredio jasan pravni lek za predsednike koji krše svoju zakletvu".

Naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da Pravosudni komitet optužuje predsednika po dva člana - "za zloupotrebu vlasti i opstrukciju Kongresa".
"Niko, pa ni predsednik, nije iznad zakona", naglasio je Nadler. 
Predsednik Donald Tramp odmah je odgovorio na navode demokrata, optužujući ih da su pokrenuli "lov na veštice".
Član Pravosudnog komiteta Stiv Koen dodao je da ništa drugo nije važno, jer je Tramp "počinio dva najviša krivična dela koja se mogu počiniti".
Šef Obaveštajnog komiteta Adam Šif izjavio je da je impičment "nerado preporučio", jer zbog ponašanja predsednika "nije bilo izbora". 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.