Debakl rukometašica Srbije protiv Holandije

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debakl rukometašica Srbije protiv Holandije

Rukometašice Srbije doživele su drugi poraza na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto je od njih danas mnogo bolja bila selekcija Holandije pobedivši rezultatom 36:23. Poslednji meč u Grupi A Srbija igra protiv Slovenije u petak (7.00, RTS 2), a taj meč odlučiće ko će u narednu fazu takmičenja.
U kom će smeru utakmica otići bilo je jasno posle prvih pet minuta, kada su Holanđanke povele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa 5:1, a onda tu prednost postepeno uvećavale i bez većih problema održavale.

Igra naših devojaka u napadu i nije bila toliko loša koliko je škripalo u odbrani, a to sve nije mogao da promeni selektor Obradović, koji je pokušavao sa izmenama i promenama taktike ali uzalud.
Na kraju, "lale" meč završavaju serijom 5:0 i dolaze na maksimalnih "plus 13" za treću pobedu na prvenstvu.
Najbolje u srpskom timu bile su Liščevićeva, Obradovićeva i Trifunovićeva sa po šest pogodaka, a golaman Katarina Obradović imala je devet odbrana.
Holandiju je predvodila supruga proslavljenog holandskog fudbalera Rafaela van der Varta, Estevana Polman, sa osam golova, dok su po šest postigle Van der Hejdenova, Abingova i Dulferova, koja je proglašena za igračicu utakmice.

Srbija sada ima skor 2-2 i deli treće mesto na tabeli grupe A sa Slovenijom, sa kojom igra naredni meč u petak od 7.00, u direktnom duelu za plasman u drugu fazu SP.
Tok meča: 
11.22 – KRAJ, konačan rezultat meča Srbija – Holandija je 23:36. 
11.13 – Još deset minuta do kraja meča, Srbija je i dalje u zaostatku od deset golova – 31:21. 
11.02 – Nakon deset minuta igre u nastavku, bez većih promena na terenu. Prednost od 24:14 za tim Holandije. 
10.52 – Nastavljen je meč... 
10.37 – Na poluvremenu meča Holandija ima osam golova prednosti – 20:12. 
10.22 – Na isteku 20. minuta igre, Holandija ima pet golova prednosti – 13:8. Srpske rukometašice u napadu solidne, ali je odbrana na izuzetno niskom nivou... 
10.12 – Holanđanke sigurnije ulaze u meč i iz nekoliko kontranapada uspevaju da dođu do prednosti od četiri gola.
10.00 – Počeo je meč. Prvi napad imaju Holanđanke.
09.59 – Intonirane su himne reprezentacija i uskoro se očekuje početak meča Srbije i Holandije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.